Quin tema serà el pròxim del que parlem?

jueves, 10 de noviembre de 2011

DES-CONTROL D'ARMES

Avui parlarem sobre el descontrol d'armes que ocasiona morts a països subdesenvolupats (i no tant desenvolupats).

Actualment hi ha més de 650000 mil·lions d'armes de foc en mans de civils i es fa l'estimació que hi ha dues bales per persona al món. Entre aquestes persones, 4000 són per armes lleugeres (pistoles, revòlvers, fusells, subfusells i escopetes) i cada any moren prop d'un mil·lió de persones per culpa d'armes de foc.

Thomson de carregador circular
Colt .45 M1911
 El tràfic d'armes porta molts anys en activitat. Un dels grans esdeve-niments en tràfic d'armes va ser sense dubte durant la Gran Depressió als anys 40 als EEUU. En aquells anys no es podien treure moltes armes sense dificultat, o sigui que el major trànsit s'efectuava amb el "Tommy Gun" (subfusell Thompson), el subfusell més ràpid del moment, o la pistola Colt .45 (més coneguda com a M1911). Tot i que el subfusell Thomson oficial tenia un carregador rectangular, la Màfia va usar el carregador circular, de 100 bales, que tenia 80 bales més que l'emprat al camp de batalla.

Àfrica és un dels llocs on més armes hi ha. Sense anar molt lluny al temps, Europa (Espanya, França o Alemanya, entre d'altres) ha venut més de 4000 armes a Líbia. Sense moure's d'Europa, Espanya ven més de 5000000 euros en armes de "caça" a Ghana. Les armes que ven són, elementalment, armes que es poden comprar en armeries però usades per les guerres. No cal dir que els fusells no són de balins, sino que són de bala o de perdigons. Encara a Espanya, les Forces armades que ens "protegeixen" tenen un pressupost de 6.868.000.000 d'euros aquest any. Es veu que poden retallar a l'educació i a la sanitat, però usen tant els fusells que no poden substituír el G36c per un fusell més barat com, per exemple, l'AK-47 rus. Parlant de l'AK-47, aquest fusell, que a Europa costa el mateix que una XBOX 360 o una PlayStation 3 (uns 250 €) a Ghana i països com aquest el mític Kalashnikov costa prop del mateix que costa un joc de segona mà de la Nintendo DS (uns 8 €).

Fusell d'assalt AK-47 "kalashnikov"
HK G36c
 
 Les armes NO TENEN CODI DE BARRES. Per tant, no es pot saber si una arma l'has comprat il·legalment o l'has venut a un país en conflicte.
Els països del Consell per la Pau (Estats Units, França, Rússia, Regne Unit i Xina) són curiosament els països que exporten més armes. No oblidem que la majoria d'armes fabricades en aquests països són utilitzades per exèrcits (la M16 americana, la FAMAS francesa, la Einfield Anglesa,etc.). A aquesta agrupació, elementalment, no li importa que hi hagin guerres, així exporten les armes i guanyen molts més diners. 
La FAMAS F1 francesa

L' Einfield britànica

La M16 americana

En conclusió: Les armes estan completament descontrolades per els governs i només són lucratius quan són a un camp de tir o als videojocs.

1 comentario:

  1. Nota: Bé

    Conclusions pobres (de nou)... sobra text descriptiu i informatiu, i falten frases argumentatives.

    ResponderEliminar