Quin tema serà el pròxim del que parlem?

jueves, 27 de octubre de 2011

TXERNÒBIL, LA NIT DE LA FI DEL MÓN

Avui deixem apart l'oci per explicar què va passar a Txernòbil als 80.

El dia 26 d'abril de 1986 a la ciutat de Prypiat (del tamany de Terrassa) van veure com a el cel apareixia una gran esfera de llum al lloc on hauría de estar la central de Txernòbil. Quan el reactor va explotar (segons el govern) estaven fent proves per augmentar la producció de la central.
El dia després de l'explosió Prypiat va seguir la seua vida normal. L'única cosa fora del normal va ser que un escamot de l'exèrcit rus va visitar Txernòbil amb màscares de gas i blindats. Quan la gent preguntava què feien allà responien que era un assaig.


El govern de la URSS va mantenir el silenci fins que a treballadors britànics els hi van trobar radioactivitat. Llavors el govern va fer que gent voluntària ( liquidadors ) anés durant tres minuts a cobrir el forat del reactor número 4.
L'explosió (fusió nuclear) va ser més gran encara que la bomba d'Hiroshima i Nagasaki. Sense saber-ho, els civils residents a Prypiat van estar una setmana sota una intensa pluja àcida.
La gent exposada a la radiació de Txernòbil se li van anar consumint els òrgans poc a poc i els hi van anant apareixent taques a la pell.

En conclusió: l'accident de Txernòbil hauria d'ajudar a recordar a la humanitat que no pot dominar el món.

1 comentario: