Quin tema serà el pròxim del que parlem?

miércoles, 18 de enero de 2012

UNA HISTÒRIA IOGUSLAVA

Aquí començem la història de Drazen Petrovic (croat) i Vlade Divac (serbi), dos jugadors de bàsquet ioguslaus durant els 80 i els 90 que van començar essent inseparables, però que amb la guerra es van distanciar en la seva relació com amics.

Amb l’equip ioguslau (juntament amb jugadors com Kukoc o Radja) van arribar a conquerir els màxims premis en bàsquet (campionats del món i jocs olímpics), però els hi va tocar un moment dur per a Europa, i Vlade Divac, al campionat d’Argentina va tirar la bandera croata que un aficionat portava durant la celebració de la victòria. I això, a Petrovic li va sentar molt malament, o sigui que no li va tornar a dirigir la paraula. No només eren amics, si no que grans jugadors, tant que van arribar a jugar a l’NBA, Petrovic als Portland Trail Blazers i Divac als L.A. Lakers. Després de que passés l’assumpte de la bandera van jugar diferents partits, en els partits no es parlaven molt per l’assumpte de la bandera, tot per la bandera, mínim es saludaven i amb prou feines. Poc a poc la gent s’anava inventant histories de que no només li havia tirat la bandera a l’aficionat, si no que també li havia escopit, que odiava a Croacia i a tot el que ho envoltava. Juntament amb les diferents mentides i altres crítiques es va incrementar la guerra entre els estats de Ioguslavia.

Després d’uns anys en conflicte, la selecció ioguslava va ser expulsada del bàsquet mundial i en canvi Croacia va aconseguir entrar. Desgraciadament, en un viatge en cotxe a Munich Drazen Petrovic va morir en un accident de trànsit.

Avui encara Vlade Divac és tractat amb odi a Croacia. Caminant per Zagreb encara es poden trobar moltes persones que el fulminen amb la mirada o algú que l’acusa de “txetnik”: guerriller serbi.

En conclusió: La guerra dels Balcans no només va deixar cicatrius de bales o bombes, si no que també va deixar cicatrius internes, cicatrius entre amistats que no es podran tornar a ajuntar; i aquesta és només una micròbica part en aquesta trista història de la humanitat.

9 comentarios:

  1. Nota: Notable perquè està bastant bé encara que hi han vastantes paraules repetides en la mateixa frase pero esta bé.

    ResponderEliminar
  2. Nota : notable
    El post esta molt bé però la única pega que li vec és que té algunes faltes i la introducció és bastant curta. Però per lo altre esta molt bé.

    ResponderEliminar
  3. NOTA:Bé
    Ens sembla que el post és una mica pobre en informació.
    Hi ha frases que tenen la mateixa paraula repetida.
    La conclusió ens sembla molt bona per tal com la heu redactat.

    ResponderEliminar
  4. Nota: Notable

    el pos esta ben redactat,estructurat, però hi ha alguna que altre falta, ( com es normal)

    ResponderEliminar
  5. Nota: bè
    hi ha poca informació pero lo de mes esta força bè!

    ResponderEliminar
  6. Nota: Bé
    Està ben estructurat amb bones fotografíes, malgrat que hi ha molta poca informació i per tant no es pot apreciar eel bon treball que haguéssiu pugut fer si haguéssiu afegit més informació.

    ResponderEliminar
  7. nota: bé
    lo poc que hi ha està ben escrit, molt poca informació.

    ResponderEliminar
  8. Nota: bé
    Esta ben estructurat amb algunes faltes, però per contrari el video està molt be.

    ResponderEliminar