Quin tema serà el pròxim del que parlem?

jueves, 22 de septiembre de 2011

Benvinguts a Ranking 11

Benvinguts tots a Ranking 11. En aquest blog parlarem de tot el que vulgueu, desde rànquings de videojocs fins a crítiques de les pel·lícules de la cartellera, passant per temes d' esport, art, música,etc. Som en Xavi Vilà i en Joan Marc Voces i us escribim des de l'aula d'informàtica de l'escola Vedruna-Vall de Terrassa. I us avisem: el nostre gust és una mica... estrany. algú pensarà que estem equivocats i alguns (confio en què la majoria) esteu d'acord amb nosaltres.

Per escalfar "motors" aquí us deixem la nostra primera publicació.

 LES 11 MILLORS PEL·LÍCULES DEL MOMENT
Us recordem que les pel·lícules que hem posat no estan en l'ordre de millor a pitjor (preferim que opineu en quina posició estarà cadascuna segons vosaltres):
 1. Ciutadà Kane (DRAMA-1940): sense dubte la millor. Un "peix gros" que té el monopoli dels diaris mor misteriosament. Un periodista decideix veure què volia dir l'última paraula que va dir: "Rosebud".
 2. La taronja mecànica(DRAMA i CIÈNCIA-FICCIÓ-1971): una gran pel·lícula. Un vàndal "súpersortit" suposa un problema per la seva ciutat, o sigui que l'alcalde decideix fer-li un rentat de cervell.
 3. El Padrino (DRAMA-1972): és llegendaria. Don Vito Corleone està a l'esprint final de la seva vida i ha de decidir qui serà el pròxim Padrino.
 4. La gran evasió (DRAMA-1963):  sense paraules. Un grup de presoners pretén sortir del camp nazi on són.
 5. La guerra de les galàxies (CIÈNCIA-FICCIÓ-1977): sublim. La guerra pel poder es lliure entre el rebels i els homes de Lord Vader i només Luke Skywalker pot aconseguir que els rebels guanyin.
 6. E.T., l'extraterrestre (DRAMA i CIÈNCIA-FICCIÓ-1982): Uns extraterrestres agafen probes de la terra del nostre planeta per analitzar-la i es deixen a un dels seus. Aquest extraterrestre troba a un nen i li diu que ha de trucar a casa seva.
 7. Apocalypse Now (DRAMA BÈL·LIC-1979): impresionant. Un soldat en plena guerra de Vietnam deu remuntar un riu fins arribar on està un soldat d'alt rang al que deurà assasinar per crims de guerra.
 8. La saga Bourne (THRILLER-2002,2004,2007): no té paraules per a definir-la. Un home es desperta sense memòria i ha de saber per què un grup de gent el vol matar.
 9. The Terminator (DRAMA i CIÈNCIA-FICCIÓ-1984): John Connor, el líder de la rebel·lió contra les màquines, torna al passat per dir a la seva mare que s'ha de salvar del Terminator, una màquina que ha tornat també al passat per matar-la.
 10. [REC] (grabant) (TERROR-2007): Una pel·lícula no recomanada per veure-la per la nit. Una reportera i el seu càmera entren en un edifici amb els bombers on hi ha una àvia molt estranya. Quan la troben (semiinconscient) aquesta mossega a un del bombers. quan baixen al company ferit,descobreixen que les sortides estan taponades per les autoritats. Hihà un virus com el dels zombies a dins.
 11. Pulp Fiction (CRIM i SUSPENSE-1994): interesant. Dos matons mafiosos han de recuperar un maletí del seu cap i alhora passejar a la seva dona. Un boxejador està pagat pel mateix cap per perdre. Dues històries sense sentit? Ja ho veurem.
 12.  Com haureu comprovat, si teniu molta idea de què vol dir una bona pel·lícula estareu d'acord amb la nostra opinió. Si no, m'imagino que estareu pensant en "Machete", "Memento", "Cowboys i Aliens" o (Déu no ho vulgui) "El gran Stan: El matón de la prisión". Si us hem posat en una situació delicada, ho sentim, però una pel·lícula és una pel·lícula, i no vull permetre que poseu pel·lícules que farien plorar a Ridley Scott (no precisament perquè sigui un bon drama). Si us fixeu en sis de les onze pel·lícules són de drama; elementalment, és pura estadística: si n'hi han moltes pel·lícules d'aquestes, hi haurà per força alguna entre les onze millors.
   

  No hay comentarios:

  Publicar un comentario